Dessert.
WARME PEERTJES GEVULD MET EEN CRUMBLE VAN NOTEN
met Griekse yoghurt en honing
Recept voor 4 personen
Benodigde materialen
Oven
Ovenschaal of bakplaat
Ingrediënten
2 (rijpe) peren
50 gram ongebrande en ongezouten noten naar keuze
50 gram bloem
40 gram (room)boter op kamertemperatuur
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels honing
1 zakje vanillesuiker
½ eetlepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was en halveer de peren en verwijder het klokhuis.
Hak de noten grof en meng met de bloem, boter, suiker en kaneel tot een kruimelig mengsel.
Besmeer de binnenkant van de peren met de helft van de honing.
Leg de peren met de bolle kant naar beneden op een bakplaat of in een ovenschaal en verdeel de notencrumble over de peren.
Bak de peren 15 – 20 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is en de peren zacht zijn.
Laat de peren enkele minuten afkoelen en serveer vervolgens met de Griekse yoghurt en garneer met de honing en wat kaneel.
Tijdsbesparing tip
Maak de peren al van te voren en warm alleen enkele minuten in de oven vlak voor het serveren.