Voorgerecht.
COQUILLES VAN KONINGSOESTERZWAM
op een bedje van avocadocrème en zeekraal met hazelnoten
Recept voor 4 personen
Benodigde materialen
2 pannen
1 koekenpan
Ingrediënten
6 koningsoesterzwammen
1 liter groente bouillon
1 avocado
40 gram zeekraal
20 gram hazelnoten
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
Snufje peper
Bereiding
Bereid de bouillon en breng in de andere pan een ruime laag water aan de kook.
Was ondertussen de oesterzwammen, snijd de kopjes eraf en snijd de steel, net als coquilles, in plakken van 2 tot 3 cm dik. Zorg dat je 3 tot 4 coquilles per persoon hebt. Snijd de coquilles vervolgens aan beide kanten horizontaal en verticaal in.
Kook de coquilles voor 10 minuten in de bouillon en blancheer de zeekraal 2 tot 3 minuten in de andere pan.
Maak ondertussen de avocado crème, Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado met een vork tot een egaal mengsel en meng dit met het citroensap en een flinke snuf peper en zet apart. Hak vervolgens de hazelnoten grof.
Zijn de coquilles gekookt? Verhit dan de sesamolie in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur uit, voeg de sojasaus toe en hussel door elkaar.
Leg een schepje avocadocrème op een bord en strijk met de bolle kant van een lepel tot een streep. Leg hierop wat zeekraal, de coquilles en garneer met de fijngehakte hazelnoten.
Variatietip
Je kunt natuurlijk ook echte coquilles gebruiken. De stap van het koken in de bouillon kun je dan overslaan.
Tip
Het is natuurlijk zonde om de kopjes van koningsoesterzwam niet te gebruiken. Gebruik deze een andere dag en bak in sesamolie met een beetje sojasaus en honing of maak er risotto mee.