Groene pesto
Ben je ook zo gek op gerechten met een romige en smaakvolle pesto? Van pasta pesto, een burratasalade met pesto tot een broodje met een pestodip. Deze pesto is heel smaakvol, bevat geen toegevoegd zout en is heel makkelijk om te maken!
I n g r e d i ë n t e n
40 gram cashewnoten
30 gram geraspte (30+) kaas
4-5 kleine handjes verse basilicum
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap (liever te weinig dan teveel, je kan later altijd nog extra citroensap toevoegen)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
peper naar smaak
B e r e i d i n g s t i j d 5 min
P o r t i e +/- 3 porties
M a t e r i a l e n
mes, keukenmachine of staafmixer, knoflookpers, lepel, schaaltje
B e r e i d i n g
Was de verse basilicum.
Pel het teentje knoflook en pers dit in een knoflookpers uit boven de keukenmachine
Voeg vervolgens de cashewnoten, geraspte kaas, basilicum, citroensap, olijfolie, het water en peper naar smaak toe aan de keukenmachine. Doe de deksel op de keukenmachine, zet de keukenmachine aan en mix het mengsel tot een glad geheel.
Schep de pesto in een schaaltje en bon appetit!