Knapperige muesli

Ben je ook zo gek op knapperige muesli door de yoghurt, dan is dit recept echt het proberen waard!
Dit recept is makkelijk om te maken, bevat ingrediënten die je in iedere supermarkt kan kopen en is (naar onze mening) super lekker.

 

I n g r e d i ë n t e n

  • 200 gram havermout

  • 80 gram noten

  • 20 gram pompoenpitten

  • 45 gram 100% pindakaas

  • 20 ml olijfolie

  • 25 gram honing

  • (veel!) kaneel

B e r e i d i n g s t i j d         10 min + 20 min in de oven

P o r t i e                           10-12 porties

M a t e r i a l e n      
snijplank, mes, kom, lepel, ovenplaat, bakpapier

Bonus van dit recept: deze muesli is laag in suikers en bevat veel onverzadigde (gezonde) vetten, waardoor deze muesli ook geschikt is voor een voedingspatroon bij diabetes type 2 en/of een verhoogd cholesterol.

 

B e r e i d i n g

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Weeg alle ingrediënten af met een keukenweegschaal.

  • Hak de noten fijn op een snijplank.

  • Mix alle droge ingrediënten (de noten, pompoenpitten, havermout en kaneel) in een schaal door elkaar. Kaneel is de smaakmaker van dit recept, je hoeft hier dus absoluut niet zuinig mee te zijn.

  • Roer in een andere schaal alle natte ingrediënten (de pindakaas, olijfolie en honing) goed door elkaar tot het een glad geheel is.

  • Schep de natte ingrediënten vervolgens door de droge ingrediënten heen. Zorg dat alles goed gemengd is met elkaar.

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli over het bakpapier.

  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. Laat de muesli vervolgens goed afkoelen, want dit is het moment dat de muesli wat krokanter wordt. Eetsmakelijk 😉

 
 
 
Next
Next

Groene pesto