Vegan salade pomegranate

Yeah, the sun is out! De zomerse zonnestralen lokken je naar de fijnste parken, picknicks op het strand en lunches op bootjes. Deze zomerse vibe vraagt om kleurrijke gerechten die licht verteerbaar zijn. Let's make this colourful salad and go celebrate summer!

 
IMG_8699.jpg

I n g r e d i ë n t e n

S a l a d e

100 g Quinoa, ongekookt  
40 g Rucola sla
80 g Veldsla
10 Muntblaadjes
2 Takjes peterselie  
30 g Walnoten
200 g Cherrytomaatjes
80 g Edamame boontjes
1 Avocado
100 g Losse granaatappel pitjes
100 g Fetakaas (eventueel)

D r e s s i n g

2 el olijfolie
2 el citroensap
Snufje peper en zout

B e r e i d i n g s t i j d          25 minuten

P o r t i e                               2 personen 

 

 

M a t e r i a l e n      

fijne zeef, kookpan

 
 
 
 
 
Wist je dat quinoa van nature saponine stoffen bevat? Deze zorgen voor een bittere smaak, na het koken kan dit je gerecht nog beinvloeden. Even goed spoelen voordat je de quinoa kookt en problem solved!
IMG_8728.jpg
IMG_8682.jpg
 

B e r e i d i n g

  • Doe de quinoa in de zeef en spoel het graan goed af onder de kraan totdat er geen schuim meer vanaf komt

  • Zet de quinoa op het vuur en breng het zachtjes aan de kook, houd de kooktijd aan die op de verpakking vermeld staat

  • Meng de rucola sla en de veldsla door elkaar

  • Snijd of scheur de muntblaadjes in kleine stukjes en pluk de peterselie van de takjes

  • Meng de munt en peterselie door de sla

  • Giet het kookwater van de quinoa af in de zeef en laat het even uitlekken

  • Breek de walnoten in stukjes en meng het door de quinoa

  • Schep daarna de quinoa op de sla

  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze samen met de edamame boontjes over de quinoa

  • Snijd de avocado in de lengte door de midden en verwijder de pit

  • Snijd met een mes in de lengte inkepingen in de groene vrucht, waarbij plakjes van drie millimeterde ontstaan. De schil blijft hierbij in takt

  • Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil

  • Verdeel de avocado en granaatappelpitjes over de quinoa

  • Schenk de olijfolie en citroensap over de salade en breng op smaak met peper en zout

  • Serveer de salade eventueel met fetakaas voor de mensen die niet veganistisch eten

 

Eet smakelijk! :)

Previous
Previous

Bananenbrood

Next
Next

Twisted avocado toast