Shiitake omelet

Shiitakeomelet.jpg

Het wordt echt tijd dat jij deze Shiitake omelet gaat uitproberen. Wij hebben alvast een voorproefje gedaan en blijven enthousiast. De Shiitake geeft zo'n fijne Aziatische draai aan het gerecht. Je kunt de omelet zo spicy maken als je zelf lekker vindt. Probeer het eens zelf!

 

I n g r e d i ë n t e n

1 el Plantaardige olie (bijv. olijfolie)
2 eieren
100g Shiitake
1 Takje rozemarijn
1 Snufje zout
1 Snufje peper
1 Snufje chilipoeder

B e r e i d i n g s t i j d         10 min

P o r t i e                              1 omelet 

 

M a t e r i a l e n     

koekenpan, schaaltje, vork, schaar, pannendeksel

Shiitake groeit van nature op bomen in China en Japan. De paddenstoel wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en geeft je gerecht een bijzondere smaak.
Shiitakeomelet.jpg
Shiitakeomelet
 

B e r e i d i n g

  • Verwarm de olie in de koekenpan op middelhoog vuur

  • Breek de twee eieren in het schaaltje en klop ze met een vork los totdat er een egaal geel mengsel ontstaat

  • Bak de Shiitake kort aan beide kanten in de verwarmde olie

  • Knip met een schaar de rozemarijn blaadjes van het takje af en meng ze door de eieren

  • Giet de eieren bij de Shiitake in de koekenpan en zet het vuur lager, dek de pan af met de pannendeksel

  • Bak de omelet gaar in ca. 3 minuten

  • Breng de omelet op smaak met het zout, de peper en de chilipoeder

おいしい食べる
( Bon appetit )

 
 
 
Previous
Previous

Twisted avocado toast