Groentelasagne

Met deze lasagne krijg je in één keer een flinke dosis groente binnen. In plaats van deegbladen gebruik je plakken courgette en aubergine. Hierdoor is de lasagne laag in koolhydraten. Lekker met een krokant laagje kaas, smullen maar!

I n g r e d i ë n t e n 

2 courgettes
2 aubergines
2 rode paprika’s
olijfolie om in te bakken
1 ui
2 tenen knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 blikken gepelde tomatenstukjes
500 g passata
peper en zout
scheut balsamicoazijn
150-175 g geraspte kaas
garnering: verse basilicum en eventueel extra vierge olijfolie

B e r e i d i n g s t i j d 20 minuten

B a k t i j d 25 minuten

P o r t i e s 4 á 6 personen

 

 

B e r e i d i n g

1.    Snijd de aubergines en courgettes in plakken van ca. 1 cm dik en bestrooi ze met een snufje zout. Stapel op elkaar en leg er een theedoek op met daarbovenop iets zwaars zodat een deel van het vocht eruit kan trekken. Snijd de rode paprika in repen.

2.    Dep de plakken aubergine en courgette door en grill ze, samen met de rode paprika’s, met wat olie in een grillpan of grillijzer of bak ze in de pan. Leg ze als ze klaar zijn op een bord.

3.    Verwarm de oven voor op 180 graden.

4.    Fruit in een steelpan de ui en de knoflook en voeg hier de Italiaanse kruiden aan toe. Bak 1 minuut mee. Doe hier vervolgens de tomatenstukjes en passata bij en verwarm op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje balsamicoazijn.

5.    Pureer het tomatenmengsel kort met de pureerstaaf tot je geen grove stukken meer ziet. De saus is nu klaar.

6.    Doe in een grote ovenschaal een schepje saus en bedek dit met een laagje aubergine plakken, dan een dun laagje saus, daarop courgette plakken, weer een dun laagje saus, de rode paprika, nog een laagje saus en vervolgens een klein beetje kaas. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laagje kaas.

7.    Doe de lasagne ongeveer 20-25 minuten in de oven, of tot alles warm is en de kaas is gesmolten. Garneer met verse basilicum en eventueel een paar druppels extra vierge olijfolie.

Aan tafel! :)

 

Previous
Previous

Zomerse salade van venkel en perzik

Next
Next

Bananenbrood