Zomerse salade van venkel en perzik

Deze zomerse salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of picknick. Wat wij ook zo fijn vinden is dat de salade in no time klaar is. Niet heel onbelangrijk, hij is ook heel erg lekker!

I n g r e d i ë n t e n 

2 courgettes
2 venkelknollen
1 rode ui
2 perziken
1 el citroensap
2 tl gedroogde rozemarijn
1 el olijfolie om in te bakken
1 el balsamicoazijn
1 el extra vierge olijfolie
peper en zout
100 gr feta

B e r e i d i n g s t i j d 45 minuten

P o r t i e 4 á 6 personen

B e r e i d i n g

  • Verwarm de oven voor op 175 graden

  • Snijd de courgette, venkel en rode ui in grove stukken. Houd het venkelloof achter voor garnering.

  • Meng de groenten met de rozemarijn en een scheut olijfolie (om in te bakken) en verdeel dit over de bakplaat of doe in een ovenschaal. Zet in de oven en bak ca. 30 minuten.

  • Snijd ondertussen de perziken in dunne partjes en meng dit met het citroensap.

  • Meng in een kommetje de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout.

  • Verkruimel ook alvast de feta.

  • Haal de groenten uit de oven, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen tot het lauw is. Verdeel over een groot bord of saladekom en verdeel de balsamicodressing erover. Strooi tot slot de feta en het venkelloof over de salade.

Eet smakelijk :)

Next
Next

Groentelasagne